Personerna bakom Bröllopskompaniet och bakom kamerorna

Vi är Alice och Pierre

Vi är inte bara kreativa partners, vi är också sambos och är inne på vårt sjunde år som par. Så det här med kärlek är lite vår grej.

Vi har jobbat tillsammans med bröllop sedan 2017 och det är nästan alltid Alice som filmar och Pierre som fotar. Vi har genom åren fått äran att resa kors och tvärs genom Sverige för att göra det vi kan allra bäst - föreviga fantastiska bröllop och människor genom foto och film.

Två blir till en

Våran enighet och faktumet att vi känner varandra så bra gör att vi vet exakt vart vi har varandra, vi kan bolla med varandra, kommer inte i vägen för den andras material och kan på så sätt enklare fånga alla magiska ögonblick från eran dag.

Det blir dessutom enklare för er då det bara är en part att kommunicera med än om ni istället skulle ha en separat fotograf och en filmare. Två tjänster blir som en. Precis som att ni två blir en.

Hur vi jobbar

Behöver vi resa längre för bröllopet, åker vi alltid så vi är där minst dagen innan. Vi kollar in platserna för vigsel, fest och kollar även ut fina locations för porträtten.

På bröllopsdagen anländer vi till den tiden som är bestämt och sätter igång. Vi är lättsamma, glada och tycker det är viktigt att ni som brudpar mår bra och har kul när vi fotar och filmar, speciellt under porträtten. Er personlighet ska lysa igenom och genomsyra bilderna och filmerna. Vi ger tips och guiding för porträtten, men styltar inte upp er i stela positioner. Skratt i mängder är hur vi jobbar och ett och annat göteborgsskämt och galna idéer som till exempel dirty dancing lyft kan förekomma.

Vi fångar alla genomtänkta detaljer på allt från klänningen till vigselbladen och tårtan. Genuint är vårt ledord. Vi fotar och filmar inte en uppstyltad fake-version av bröllopet, vi fotar er dag - precis så magisk som den är. Bilderna och filmerna ni får sedan är ju till för att ni ska kunna blicka tillbaka, minnas och återuppleva alla de känslorna och stunderna som dagen erbjöd.

När bröllopsdagen är slut för oss är vi inte klara med vår arbete utan vi sätter igång med efterarbetet av materialet. Vi går igenom alla bilder (fun fact: Vi kan ha fotat över 5000 bilder på en dag. Många är dupletter och mitt-emellan-ansikstuttryck-bilder) så vi gör ett urval och färgkorrigerar. Alla klipp väljs ut och redigeras ihop till sammanhängande filmer. Men redan dagen efter ert bröllop får ni en liten sneak-peak på ca 10 bilder!

Slutligen levereras allt detta magiska material till er så ni kan minnas och glädjas åt dagen om och om igen i all evighet.

Vår utrustning

Vi har fem professionella systemkameror, ett tio-tal objektiv, en drönare och diverse tillbehör som vi använder oss utav under bröllopsdagen för att få så bra material som möjligt. Alla våra kameror spelar in till dubbla minneskort för att kunna ha en backup direkt.

Pierre använder sig av en Sony A7IV och använder nästan bara hans favoritobjektiv - Tamron 35-150 F/2-2,8, med det kan man få alla typer av bilder, tighta porträtt med suddig bakgrund eller grandiosa landskap. Han har även en till backup kamera om något skulle hända samt några andra objektiv.

Alice använder tre kameror för att fånga olika vinklar, en handhållen A7SIII och två A7III på stativ för att kunna fånga olika vinklar på t.ex. vigseln och talen på middagen. Vi använder RØDE mikrofoner för att ta upp ljud och en DJI Ronin RS2 stabilisator för att få magiska, mjuka och svepande klipp.

Aktiviteter, sport och vänner är en stor del av vår vardag. Vi älskar båda två att spela padel och sporta. Vi bor i Ruddalen i Göteborg och arbetar under vardagarna med bostadsfotografering för mäklare. Alice är även yogalärare och undervisar i yoga.

På vår lediga tid är vi helst ute i naturen, är aktiva eller njuter av en härlig kväll med god mat med nära och kära. Att resa är något som också ligger oss varmt om hjärtat och vi är sanna soldyrkare båda två. Allra helst är vi iväg i ett varmt land i Asien med endast kameran, en ryggsäck och en hyrd MC påväg mot något okänt.

Vi reser därför gärna ofta och mycket och tycker det är en stor bonus när vi får åka land och rike runt för att fotografera bröllop!

Det bästa med att jobba tillsammans med Pierre?

Det bästa med att jobba tillsammans med Alice?

Det bästa med att jobba tillsammans med Pierre är hans lugn och förmåga att aldrig stressa upp sig. Han är en stöttepelare under dagen och en problemlösare. Stöter vi på något teknisk problem så har Pierre alltid en lösning. Samma sak om det dyker upp något oväntat under bröllopsdagen så är han där med sitt lugn och bidrar med sin skarpa hjärna och förmåga att göra även de jobbigaste problemen till underbara stunder.

Alice är grym på att ge brudparet “actions” (vi poserar inte utan ger brudparen små “actions att göra) när vi tar porträtten så de blir naturligt och inte stelt när vi tar bilder och filmer. Hon bidrar och med många skratt och skämt som skapar en rolig och avslappnad stund.

Pierres tre bästa styrkor under dagen?

Alices tre bästa styrkor under dagen?

Det bästa med att jobba tillsammans med Pierre är hans lugn och förmåga att aldrig stressa upp sig. Han är en stöttepelare under dagen och en problemlösare. Stöter vi på något teknisk problem så har Pierre alltid en lösning. Samma sak om det dyker upp något oväntat under bröllopsdagen så är han där med sitt lugn och bidrar med sin skarpa hjärna och förmåga att göra även de jobbigaste problemen till underbara stunder.

Alice ser de där små detaljerna som i slutändan skapar helheten och har alltid koll på schemat så vi är på rätt plats men det hon gör allra bäst är att fånga känslan i sina filmer.